2014. február 4., kedd

8.) LPG AutoGas - Autó-Gáz - Liquid Propane Gas. - Primagáz - Zöldút Kft. LPG Töltőállomás - Filling Station in Veszprém.

LPG AutoGas - Autó-Gáz - Liquid Propane Gas -'Primagáz' ZRt. firma, "Zöldút" Kft. LPG Töltőállomás - Filling Station in Veszprém M8 ring. Tomasetto adapters, Reductor, Gas-flow controller, Injection System. Elie Saab parfume, Demi LOVATO (Wikipedia)

18+Reconstructed add Uploaded until-103%- 10.10.2016.-+++
above: Traffic Emblem of LPG Filling Station - Az LPG Töltőállomás KReSz Emblémája - táblája

above: HiRes! LPG Liqufey Droplet Logo - Folyékony cseppecske embléma

above: NoHigher! Team of Prímagáz Csoport

above: NoHigher! BiFuel. At our conversion shop, our skilled technicians will install compressed natural gas (CNG) components to your existing vehicle. These components make CNG the primary fuel for your vehicle with gasoline as the

above: MedRes! TOMASETTO filler adapters

above: NEW+! NoHigher! Director Fürst Izabella  Primagáz Csoport igazgató

About  an Abandoned LPG Filling Station - Egy Bezárt LPG Töltölőállomásról - Hu. Veszprémben;

aboveNew pics!  Hires! abandoned filling station - a volt bezárt üzletünk a "Zöldút" Gázkút
The LPG filling station has operated 2002 - 2014. oct. all time under leader Nincsics Lajos
above: MedRes! The Author - Blogger Juci'bácsi as subordinated of  "Zöldút"'s filling station self employer worker.
I had worked there 2013., marc - till 2014. oct. 1 year 8 months - 1 év 8 hónapig dolgoztam ott
below: Juci'bá's NIKON photo: HiRes! and My/Our (three members employers) Boss-Station Leader - Kútvezető Főnökünk Nincsics Lala'
above: HiRes! The Entrance OPEN: 06:00 - 21:00 "Gren Way" Limited - "Zöld Út 2001. KFT.

above: Juci'bacsi's NIKON photo: MedRes! Our The LPG Filling Station in Winter  FREE!

HiRes! LPG = Liqufied Propane Gas - Folyékony Propán Gáz = FPG: Autogas - Autógáz

Hu. text: Autogas is the common name for liquefied petroleum gas (LPG) when it is used as a fuel in internal combustion engines invehicles as well as in stationary applications such as generators. It is a mixture of propane and butane.
Autogas is widely used as a "green" fuel, as its use reduces CO2 exhaust emissions by around 15% compared to petrol. One litre of petrol produces 2.3 kg of CO2 when burnt, whereas the equivalent amount of autogas (1.33 litre due to lower density of autogas) produces only 1.5 * 1.33 = 2 kg of CO2 when burnt. It has an octane rating (MON/RON) that is between 90 and 110 and an energy content (higher heating value—HHV) that is between 25.5 megajoules per litre (for pure propane) and 28.7 megajoules per litre (for pure butane) depending upon the actual fuel composition.
Autogas is the third most popular automotive fuel in the world, with approximately 16 million of 600 million passenger cars powered using the fuel, representing less than 3% of the total market share. Approximately half of all autogas-fueled passenger vehicles are in the five largest markets (in descending order): Turkey, South Korea, Poland, Italy, and Australia.
Hu. text: Az autógáz, más néven LPG vagy LP Gáz folyékony halmazállapotú szénhidrogéngázok elegye, amelyet gépjárművek üzemanyagaként használnak. A cseppfolyós gáz nemzetközi jelölése az LPG (Liquefied Petroleum Gas). A közel azonos összetételű háztartási fűtési és főzési palackos gázt általában röviden PB-gáznak nevezik.
Összetétele:
A cseppfolyós gáz lehet propán, bután, propilén, izobután, izobutilén, butilén és ezek elegyei. Tulajdonságait az MSZ EN 589 szabvány határozza meg. A cseppfolyós motorhajtóanyag közel azonos összetételű a háztartási PB-gázzal. A háztartási PB-gázhoz képest az autógázban például kevesebb szennyeződés lehet, kénhidrogént, vizet nem tartalmazhat. A bányászott szénhidrogénekből finomítás során, gyakorlatilag melléktermékként nyerik. A cseppfolyós gáz 95%-banpropánt (C3H8) és butánt (C4H10) tartalmaz. A fennmaradó 5% nehezebb szénhidrogénekből áll. A propán és a bután aránya kb 40%-60%.
Tárolás, szállítás:
Viszonylag alacsony (kb. 6 bar) nyomáson, környezeti hőmérsékleten cseppfolyósítható. Üzemanyagkutak részére így tartályautókon szállítják, és a töltőállomások tartályában tárolják a kimérésig. Szivattyúval, speciális töltőszelepen át töltik be a gépkocsi tartályába. A gépkocsik tartályaiban kb. 12 bar nyomáson van tárolva a cseppfolyósított gáz.
Tudnivalók használatakor:
Ha a cseppfolyós gáz folyékony állapotban kerül a szabadba, azonnal párologni kezd. Elpárolgása során a térfogata kb. 230-szorosára növekedik, és erősen lehűti a környezetét, amelyből párolgáskor hőt von el. A nyílás körül, ahol a gáz kiáramlik vagy ahol a folyékony gáz összegyűlik a szabadban, a levegő nedvességtartalma kicsapódik, esetleg meg is fagy. A kifújó cseppfolyós gáz hatására köd keletkezik a gázsugár környezetében. Ilyenkor a cseppfolyós üzemanyag annyira lehűlhet, hogy a párolgása esetleg átmenetileg meg is szűnik.
Veszély lehetősége:
Sokan hiszik azt, hogy az autógáz és a főzésre használt „11,5kg-os” PB-nek nevezett gáz egymással megegyezik, és megpróbálják LPG kúton feltölteni palackjukat, de ez illegális, mivel az autók tartályai minimum 25, de mostanában inkább 30 bar nyomásra vannak tervezve. A PB-palackokat ennél kisebb nyomásra tervezik, sőt biztonsági szerelvények sincsenek kialakítva; ezeket csakis ellenőrzött körülmények között cseretelepen szabad tölteni.


above: Left: MedRes!  Right: MedRes! Near cubic-capacity slim girls - Kistérfogatú karcsú hölgyek
aboveNoHigherHungarian nostalgy: Country Gas station - Tankstelle: ÁFOR kút - Ásványolajforgalmi Vállalat: üzemanyagtöltő állomás vidéken: Normál benzin  3 FT.  Super  4 Ft.  Extra 5 Ft.  (Till 1960's the price growth was 100x!! but salary only 50x!!!PPS
18+above: NEW! NoHigher! Heavy work by filling up - Nehéz munka a feltöltés által

above: NEW! MedRes! TEXACO Filling Station Chevy "Corvette" Pin-Up lady


above: NEW+! MedRes! AP Service sexy tanker girls in lingerie - tankoló csajok fehérneműben

above: Hu. text: Egységnyi térfogatok összehasonlító diagram
Tulajdonságai:
A tartályban tárolt, a tartálynyomáson lévő cseppfolyós gáz tulajdonságai a következők:
sűrűsége 0,525…0,56 kg/l
alsó hőértéke 24,7 megaJoule/l
hőtágulás 10 °C-onként kb. 4%
forráspont légköri nyomáson: -5 és -42 °C között van
-5 °C-on legalább 2,5 bar a gőznyomása
A gáz halmazállapotú, légköri nyomású cseppfolyós autógáz legfontosabb tulajdonságai a következők:
relatív sűrűsége: 1,8…2;
sűrűsége: 2..2,7 g/l;
gyulladási hőmérséklete: 490…510 °C;
alsó-felső gyulladási koncentráció: 2…9 tf%;
lángterjedési sebesség: 32 cm/s;
alsó hőérték: 0,105…0,110 MJ/l;
1 liter PB-gáz elégetéséhez szükséges levegő mennyisége: kb. 28 liter;
motoroktánszám: legalább 89 (kb. 100).
Sajátosságai:
A cseppfolyós gáz sajátos tulajdonsága, hogy a tartálynyomást elsősorban hőmérséklete határozza meg. A hőmérséklettől függően a tartálynyomás széles határok között változik. Elmondható, hogy környezeti hőmérsékleten a tartálynyomás 3 és 15 bar között változhat. Nyáron, a napon parkoló autó gáztartályában a nyomás gyakran eléri a 16-18 bar-t is. Téli hidegben -10 °C-nál a tartálynyomás 2 barra is csökkenhet.
Élettani hatásai:
Mérgező anyagokat nem tartalmaz. Belégzését, bár mérgezést nem okoz, a szagosító anyag élettani hatásai miatt kerülni kell. Ha a levegőbe nagy mennyiségű autógáz kerül, abban oxigénhiány keletkezik. Az ilyen levegő belégzése bódulatot és esetleg fulladást okozhat.

above: HiRes! Fossil Jet Fuel - Ásványi repülőgép-Jet üzemanyag/hajtóanyag

above: NEW+! NoHigher! The best drive material - A legjobb hajtóanyag
A folyékony gáz mint üzemanyag:
Környezetkímélőbb módon ég, mint a benzin, mivel a NOX nitrogén-oxid-összetevő a kipufogógázban csak mintegy 20%-a a benzinmotorénak, a szén-dioxid(CO2)-kibocsátása is mintegy 15%-kal alacsonyabb, valamint a nem elégett szénhidrogén is csak mintegy fele a benzinüzemnek. Szén-monoxid-értéke nullának vehető. Emellett az LPG-égéstermékek, kémiailag kedvezőbb összetételük miatt alacsonyabb gépjármű katalizátorhőmérséklet mellett is semlegesíthetők, ezáltal a gázmeghajtású motorok a katalizátort kímélik. Ezen kedvező emissziós tulajdonságok miatt az LPG-hajtotta gépjárművek és -targoncák – a földgázüzeműek mellett – olyan belsőégésű energiaforrással rendelkeznek, amely még zárt térben is üzemeltethető. Ezzel szemben például a dízeltargoncák korom- és nagy mennyiségű NOX kibocsátásuk miatt erre nem alkalmasak. Közvetlen, literben mért fogyasztás összehasonlításnál az LPG-ből mintegy 5-20%-kal kell több ugyanazonteljesítmény eléréséhez, mint benzin esetén. Ez adódik egyrészt abból, hogy a 95-ös oktánszámú benzin sűrűsége átlagosan 0,76 g/cm3, míg az LPG (amelynekoktánszáma átlagosan 106-nak vehető) 0,53 g/cm3. Ezeket összevetve, 40%-os többlet fogyasztás jönne ki első körben, de tudni kell, hogy az LPG égéshőjemagasabb, mint a benziné /LPG:46,1 MJ/kg(12,8 kWh/kg), benzin: 43,6 MJ/kg (12,1kWh/kg)/. Ez elméletileg 33%-ra mérsékli a többletfogyasztás mértékét, a végső 5-20%-ot végül is a magasabb oktánszám eredményezi.
A többletfogyasztás mértéke függ természetesen a vezetési stílustól, az átlagosan megtett úthossztól stb., leginkább azonban a beszerelt /beszerelhető/ gázkészüléktől. A modern, harmadik generációs berendezéseknél ez az érték – megfelelő beállításnál – 10% százalék alatt van, mivel a lineáris gázinjektorok már megközelítik a benzinbefecskendezés karakterisztikáját, emellett a legújabb fejlesztésű szoftverek a gázadagolás legideálisabb módját is biztosítani tudják.
A folyékonygáz-hajtású gépjárművek technikája:
Az autógázzal üzemelő gépjárművek vagy benzinnel indulnak, majd a beépített kapcsolóval kézzel, vagy automatikusan gázmeghajtásra váltanak, hogy a felmelegítési problémákat elkerüljük, vagy pedig egyből autógázzal indulnak. Megkülönböztetünk ennek megfelelően „Venturi-berendezéseket”, szekvenciális berendezéseket valamint LPI-gázberendezéseket /folyékony propánt fecskendeznek be/ Az első kettőnél az a közös, hogy a tankban nyomás alatt lévő folyékony gáz a motorba egy kigázosítás és nyomáscsökkentés után légnemű halmazállapotban érkezik. Mivel a kigázosítás, azaz a folyékony halmazállapotból légneműbe való átmenet, hőelvonással jár, ezért az „UFO”-t a hűtőkör hőjével meg kell fűteni, egyébként a keletkező „hidrát dugó” (víz-jég dugó) a gázhozzávezetést megakadályozza. /Elfagy a gáz!/ Ezen oknál fogva, a gázüzemre való átkapcsolás csak a 30°C környékén történik, hogy a fent említett elfagyás alacsony külső hőmérsékletnél elkerülhetővé váljon. 2004 óta már LPI-gázberendezések is jelen vannak a piacon. Ezen rendszereknél egy üzemanyag szivattyú a folyékony gázt nyomás alatt az adagolócsőbe nyomja, amiből a gázsugár - adagolószelepeken át - a beömlő traktusokra kerül. A gáz légneművé válásakor fellépő hőelvonás a beömlő levegőt, a terheléstől függően 5-15 kelvin fokkal lehűti, s ez némi teljesítmény növekedéssel jár /Lásd a turbófeltöltős motoroknál alkalmazott visszahűtést/ a kigázosításos módszerhez képest, míg az eredeti meghajtó anyaghoz, a benzinhez képest nincs változás, mivel ott is folyékony formában injektálják be a hajtóanyagot. Az autógázzal való üzemeltetés alacsonyabb károsanyag kibocsátás mellett nagyobb futás-egyenletességet produkál, a benzin üzemhez képest, ami a gáz 105-115 közötti oktánszámából vezethető le.   
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aut%C3%B3g%C3%A1z
A gázüzemű gépjármű takarékos és egyben környezetkímélő:
Az autógáz nem megújuló energiafajta, hanem a lakosság szénhidrogén-ellátása során keletkező „hulladék”, ami nem kerülhet be az országos hálózatba. A folyékony autógáz – ami nem keverendő a földgázzal – propán-bután keverék, amellyel a jelenlegi árviszonyok mellett kb. 40-50%-kal olcsóbban utazhatunk, mint benzinnel.
Leginkább a sokat autózó és a nagy fogyasztású járművel rendelkezők élvezhetik előnyeit. Jelenleg (2013.03) 240-280 Ft/liter árral kell számolnunk, ami kb. 60%-a 95-ös oktánszámú benzinének!

A motortól, az autógáz berendezéstől valamint a gázösszetételtől és a vezetési stílustól függően a benzinre átszámított fogyasztás 15-20%-kal növekedhet. Így egy liter LPG kb. 0,8 liter benzinnek felel meg, és ha 1 liter gáz árát 260 Ft/l-nek vesszük, akkor ez kb. 360 Ft-ra jön ki literenként. Ez az arány azonban nem tekinthető állandónak, mert úgy a gáz mint a benzin ára sok tényezőtől függ, és állandóan változik.
Azonos tartályméretnél, ”LPG”-vel hozzávetőleg háromszor akkora távot lehet megtenni, mint földgázzal. A benzinhez képest ugyanazon gépjármű 10%-kal kevesebb CO2-t pöfög ki, míg a dízelhez valamint a földgázhoz képest is valamelyest magasabb ez az érték. (kb. 2%-kal több, mint a dízelé, és 5%-kal több, mint a földgáz esetén.) Olaszországban indult rohamos elterjedésnek, immár 50 éve, de már a háború alatti kőolajhiányos állapotban, gáz-halmazállapotú kőszéngázzal taxikat üzemeltettek a központi hatalmak, így hazánk is.
Németországban 2007 óta jogszabály követeli meg az újonnan üzembe helyezett dízelmotorok koromrészecske-szűrővel való ellátását, emiatt a gázhajtás ismét reneszánszát éli például a targoncák üzemeltetése terén.
Olaszországban a nagy teljesítményű tehergépkocsikat inkább metánnal üzemeltetik, erre ott a töltőállomás-hálózat is ki van építve.
Már gyárilag is kettős üzemmel láttak el néhány típust, de az utólagos átállítás is lehetséges a legtöbb gépjárműnél, kivéve az ún. „FSI”-motorokat.

above: MedRes! american NAVISTAR School-Bus Propane powered blue bird vision

Németországban jelenleg a következő gázzal is üzemeltethető modellek kaphatók az autószalonokban:
Cadillac (4)
Chevrolet (5)
Ford (1)
KIA (1)
Lada
Opel (4)
Renault (6)
Subaru (4)
VW (1)
/2007. júliusi állapot/.:
Más országokban, mint például Olaszországban, Hollandiában, de még Franciaországban is ennél jóval bővebb a választék az új autók terén.
Nyugaton a gyárilag gázzal szerelt üzem átlagosan 2500 euró plusz költséget jelent. Ez jelenleg nálunk mindössze 1000 eurót tesz ki, azaz kb. 270 ezer forintot. Az utólagosan kettős üzemre való átállítás elterjedtebb hazánkban, ami a legújabb szekvenciális technikával és pótkerék tartállyal, már 200 ezer forint alatti összegből is megoldható. Ehhez jön természetesen a hatósági vizsga költsége.
A legújabb fejlesztésű ún. lineáris injektorok igen gyorsak, és a benzines injektorok karakterisztikájához igen közeliek, így a kedvező menettulajdonságok és dinamika mellett a fogyasztás is mintegy 5%-kal kedvezőbb.
Egy átlagos autónál a beruházás a jelenlegi beszerelési illetve benzin- és autógáz áraknál hazánkban 15-20 ezer kilométer környékén térül meg, ami az átlagos évi menetteljesítménynek felel meg. Tehát a megtérülés teljesen átlagos esetben cirka egy évnek vehető.
Németországban magas a kettős üzemre való átállítás költsége, viszont kedvezőbb a benzin/autógáz árviszony (átlagosan 0,55%), a megtérülés a nagyobb átlagos futásteljesítmény miatt még rövidebb is, ezért rohamosan fejlődik az autógáz-tankolási lehetőség, szinte bárhol lehet LPG-t tankolni, csak kérni kell a csaknem mindenütt rendelkezésre álló adaptert, a nálunk szokásos, olasz mintájú gáztöltő csonkhoz.
Jelenleg a DVFG – Deutsche Verband Flüssiggas e.V. – adatai szerint mintegy 3200 gáztöltőállomás üzemel Németország-szerte.

above: MedRes! De. text: Block schema
Egyetlen hátránya, hogy mélygarázsokba tilos beállni vele, a PB-gáz ui. nehezebb lévén a levegőnél, azt szivárgás esetén kiszorítja, s leül a padlóra.
Tudomány az ipar szolgálatában – gázüzemű rendszerek:
A gázhajtású rendszerek az elmúlt tizenegynéhány évben dinamikus változásokon mentek át. A benzines hajtás terén alkalmazott megoldások, hasonló fejlődést generáltak a megfelelő rendszereknél a gázüzem terén is. A benzinüzemnél használt rendszereket alapul véve, a mérnökök olyan technikákat igyekeznek kifejleszteni a gázmeghajtásoknál is, melyek a komfort és a vezérlési precizitás szempontjait tekintve, nagyon hasonlóak a legújabb benzin-befecskendezéses motorokéhoz. Éppen ezért az elmúlt 10 évben az LPG hajtotta rendszerek jó néhány generációját fejlesztették ki, és ez a fejlesztés napjainkban is töretlenül folytatódik.

above: MedRes! Moderne LPG system
Az a cég, amely nem hasznosítja a legújabb tudományos kutatások eredményeit, egyszerűen eltűnik a piacról, mivel a hatékonyság/ár versenyben rendre alul marad. A tudományos kutatások a következő főbb területeken játszanak fontos szerepet a gázrendszerek fejlődésében:
Először is az un. „öntanuló rendszerek” fejlesztésében, ami az üzembe helyezésnél az emberi pontatlanságokat és figyelmetlenségeket képesek korrigálni és javítani sajátos algoritmusaik révén.
Másodszor pedig a gázadagolási algoritmusok kimunkálásánál, amikor a beérkező jelek nem határoznak meg egyértelmű állapotot, emellett komplikálja a helyzetet még az is, hogy a benzinüzemtől jelentősen eltérő dinamikát is figyelembe kell venni.
Harmadszor pedig a termodinamika terén jelentkezik, amikor a gáz elpárologtatása és annak megfelelő befecskendezése az égéstérbe, majd az előállott keverék megfelelő elégetése a feladat.
Mindezen szempontokat egységesen kell az új fejlesztéseknél figyelembe venni, és megfelelő módon illeszteni őket, hogy az új fejlesztés a piacon is megállja a helyét, mégpedig azáltal, hogy a legújabb kutatási eredmények alkalmazása egyben, természetesen, az érték/ár arányt is jelentősen növeli.
Negyedik generációs autógáz-rendszerek:
above: MedRes! Block diagram of the connection of gas flow controller - Blokkséma a gázáramlás szabályzásról.
 A negyedik generációs rendszereknél a légnemű gázbejuttatása a szívószelepek közelében történik, gyors működésű elektromágnesek (gázinjektorok) segítségével, a harmadik generációs adagoló sínekkel szemben ezek karakterisztikája lineáris, mint a benzinbefecskendezőké, a késleltetésük mindössze néhány tized másodperc abenzininjektorokhoz képest. A valós impedanciájuk 1 Ohmtól- 4Ohmig terjed, általában a kisebb ellenállásúak gyorsabbak, viszont nagyobb áramot vesznek fel, ezáltal a vezérlő gázkomputer végfokát jobban terhelik. Általában a régebbi gyártmányok (EURO2 és EURO3) számára elegendő a lassúbb változatokat beépíteni, amelyek olcsóbbak is, míg az EURO4-es motoroknál már az újabb fejlesztésű és gyorsabb rendszereket kell választani.
above: MedRes! Dual-Fuel Gas-Diesel Injection system
Példaként a DT Gas System „GAS TECH 400S” (4 Ohm) és a „GAS TECH 700S” (2 Ohm) rendszert vettük, ennek a leírásán keresztül próbáljuk szemléltetni a működést. Elektronikus vezérlésű rendszerek, amelyek elektromos szikragyújtású motoroknál a megfelelő keveréket állítják elő egy, vagy kétlambda-szondával rendelkező motoroknál. Az üzemanyagpropán-bután gáz vagy metán gáz /földgáz/ lehet, különbség csak a reduktorig van, mivel a metán esetében itt jóval nagyobb nyomás uralkodik. A gázműködést vezérlő gázkomputer párhuzamosan működik a benzinkomputerrel, annak jeleit átveszi és korrigálja megfelelő módon. A gázkomputer a következő jeleket kapja, aminek alapján a vezérlőjeleket előállítja.
- nyitási ideje
- motorfordulat /RPM/
- oxigén szenzor(ok) kimeneti jele /Lambda-szonda/
- gázhőmérséklet a reduktorban
- gáznyomás a légnemű szűrő után
- az üzemválasztó kapcsoló helyzete az utastérben /benzin üzem vagy benzin-gáz üzem/

A gázkomputer a következőket végzi:
- vezérli a gázbefecskendezők nyitási/zárási idejét
- nyitja és zárja a gázszelepet
- be- és kikapcsolja a benzininjektorok emulátorait /a megfelelő lezárást biztosítják gáz üzemben a benzinkomputer kimenetén, hogy úgy érezze, mintha benzinüzem lenne/
jelek az utastérben lévő kijelzésekhez
A legfontosabb vezérlési jellemző a gázinjektorok (az ábrán 10-es számmal jelölve) nyitási ideje, amelyek a beömlő gázmennyiséget szabályozzák ezáltal, ami majd a szívószelepen keresztül az égéstérbe kerül. A gázinjektort a szívószelephez a lehető legközelebb kell elhelyezni, a lehető legrövidebb hozzávezető gumicsövezéssel. /12/ A nyitási idő a benzin-komputertől átvett értékeken alapul, korrigálva azokat a megfelelő algoritmusok alapján, hogy a végbemenő égés a legtökéletesebb legyen. A befecskendezett gáz nyomása a reduktor/kipárologtatón található állítócsavarral változtatható a megfelelő értékre. A gázkomputerben ún. injektor-emulátorok találhatók, amelyek arra szolgálnak, hogy a gázüzem során szükséges benzininjektorok lekapcsolásakor a benzin-komputer úgy érzékelje, hogy minden a megszokott rendben zajlik, azaz a benzin-komputert „be kell csapni” emulációval. Ez a gyakorlatban főleg az amerikai gyártású motoroknál okoz gondot, mivel itt a benzininjektorok impedanciája nagyon kicsi.
Az átkapcsolás benzin üzemanyagról gázra, automatikusan történik, miután az utastérben elhelyezett központi egységen /7/ lévő kapcsolót benzin üzemről vegyes üzemre állítjuk. Ameddig a beállított feltételek nem teljesülnek, addig a zöld LED villog, és miután a beállított paraméterek teljesülnek (gáznyomás, reduktor-hőmérséklet stb.), a megfelelő fordulatszám elérésekor a berendezés átvált automatikusan gázüzemre, amit a zöld LED folyamatos világítása jelez. Ez a benzinszelep lezárásával és a EG1 és az EG2 szelepek nyitásával történik. A gázmennyiség szabályozása a gázbefecskendezőkben /10/ található elektromágnesek nyitási idejének változtatásával történik, amit természetesen a gáz-komputer végez.

above: MedeRes! LPG System Pics-Mix
above: NoHigher! Citroën "Traction Avant" from Maigret Police inspector
Hu. text: A Citroën Franciaország nagy gépjárműgyártó cége.
A céget André Citroën alapította fogaskerekek gyártására. A cég emblémájában ma is látható fordított kettős V-alak az alapító nyílfogazású fogaskerék-szabadalmára utal. Az első autó 1919-ben készült el. Ez volt a Type A, ami már sorozatban készült, és már az „alapmodell” is elektromos fényszóróval, önindítóval és pótkerékkel volt felszerelve. Az 1933-ban bemutatott elsőkerék-hajtású, önhordó karosszériás Traction Avant pedig elegáns formájával és 130 km/h-s végsebességével aratott sikert.
Citroën ezután taxiscéget is alapított, amelyet a saját autóiból állított fel. Ez egyben egyfajta segélyszolgálat is volt: a lerobbant Citroëneken a taxik segítettek.

En. text:
Citroën (French pronunciation: ​[si.tʁɔ.ˈɛn]) is a major French automobile manufacturer, part of the PSA Peugeot Citroëngroup since 1976. Founded in 1919 by French industrialist André-Gustave Citroën (1878–1935).
In 1934, Citroën secured its reputation for innovation with the Traction Avant, not only the world's first mass-produced front-wheel drive car, but also one of the first cars to feature a unitary-type body, with no chassis frame holding the mechanical components.
In 1954 Citroën produced the world's first hydropneumatic self-levelling suspension system, then in 1955 the revolutionary DS, the first mass production car with modern disc brakes. In 1967, Citroën introduced swiveling headlights in several models, allowing for greater visibility on winding roads. Citroën cars have received various international and national-level awards, including three European Car of the Year.
Citroën has a successful history in motorsport, and is the only automobile manufacturer to have won three different official championships from the International Automobile Federation: the World Rally Raid Championship (five times), the World Rally Championship (eight times), and the World Touring Car Championship.
Citroën has been selling vehicles in China since 1984, and it represents a major market for the brand today, largely via the Dongfeng Peugeot-Citroën joint venture. In 2014, when PSA Peugeot Citroën ran into severe financial difficulties, the Dongfeng Motor Corporation took an ownership stake.
The brand celebrated its 90th Anniversary in 2009. The Citroën's C_42 showroom, on the Champs Elysées in Paris, is a place where Citroën organises some exhibitions, shows its cars and concept cars.

Fr. text: Citroën est un constructeur automobile français. L'entreprise a été fondée en 1919 par André Citroën. La marque a toujours été réputée pour ses technologies d'avant-garde et, à plusieurs reprises, elle a révolutionné le monde de l'industrie de l'automobile. Citroën a notamment créé la Traction Avant en 1934, l'utilitaire H, les 2 CV, DS, GS, BX, SM, CX ou encore, la XM qui sont toutes des créations d'avant-garde.
L'entreprise Citroën appartient depuis 1976 au groupe PSA Peugeot Citroën qui englobe également Peugeot. Son siège social est installé à Paris rue Fructidor et ses bureaux d'étude et de recherche à Vélizy-Villacoublay, La Garenne-Colombes, Carrières-sous-Poissy et Sochaux-Montbéliard. Via son départementCitroën Racing, Citroën est engagé en compétition automobile. L'actuel président du directoire du groupe PSA est Carlos Tavares, ancien numéro deux de Renault.
 above: NoHigher! Skoda 'Octavia'-"Dual"
above: Triple-Mix: MedRes! LPG systems

above & below: NoHigher! Forklift Truck - Emelővillás Targonca LPG operate?

above: MedRes! LPG Blocking cutaway X-Ray
above: MedRes! The operate control switch - Kontrol üzemmód kapcsoló
above: NoHigher! She switches mistake place to dual - Rossz helyen kapcsolja a duált.
above: NoHigher! R89/E CNG - 8 mm inlet Suits traditional Mixer system cars. Patented Auto Pilot feature allowing the converter to be used on engines from 500cc to 6000cc
above: MedRes! Block diagram     below: MedRes! Left: EKOGAS LPG Autogas Conversion System Sequential Injection   Right: Venturi Carburetor Kit Front End-Rear EXCLUSIVE

 above: NoHigher! Ekogas Multivalve set Venturi      below: MedRes! CNG Reductor
above: NoHigher! Schema      belowMedRes! Left: Double Reducer  Right: Simplex reductor

above: NoHigher! LOVATO Fast Hu text: 4-hengeres autogáz reduktor   www.aprod.hu

above: MedRes! Demi Lovato american singer. Cosmopolitan september 2015 issue-01

En. text: Demetria Devonne "Demi" Lovato (/ˈdɛmi loʊˈvɑːtoʊ/ dem-ee loh-vah-toh or lə-vah-toh; born August 20, 1992) is an American singer, songwriter, and actress. After making her debut as a child actress in Barney & Friends, Lovato rose to prominence in 2008 when she started in the Disney Channel television film Camp Rock and signed a recording contract with Hollywood Records. She released her debut album, Don't Forget, in September 2008; it debuted at number 2 on the U.S. Billboard 200 and has been certified gold by the Recording Industry Association of America (RIAA) for sales of over 530,000 copies. In 2009, Lovato received her own television series, Sonny with a Chance. Her second album, Here We Go Again, was released that July and debuted at number one on the U.S. Billboard 200, and it has been certified gold by the RIAA for sales of over 496,000 copies. Its title track became her first single to reach the top 20 of the Billboard Hot 100, reaching number 15, and was certified platinum.
Hu. text: Demetria Devonne "Demi" Lovato (Albuquerque, 1992. augusztus 20.) amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő. Bántalmazás ellen küzdő aktivista, aki jótékonykodási akcióiról is ismert. Lovato első szerepe Angela (Barney & Friends) volt, amit 2008-ban a Rocktábor című filmben Mitchie Torres főszerepe követett. Ezt 2009-ben a Sonny, a sztárjelölt című vígjáték, valamint a Hercegnő védelmi program című film követte.
Don’t Forget című albumát 2008. szeptember 23-án adták ki. 89 000 eladott lemez után a Billboard 200 lista második helyén debütált. Mára ez az eladási adat már félmillió nőtt az Egyesült Államokban. Második lemeze, a Here We Go Again 2009. július 21-én jelent meg. A kiadvány sikeresen meghódította a Billboard 200-at, 108 000 eladott lemezzel egy hét alatt. A harmadik album, az Unbroken 2011. szeptember 20-án jelent meg, és negyedik helyen mutatkozott be a Billboard 200-on. Negyedik albuma, a Demi 2013-ban jött ki, melyet a Heart Attack című kislemez megjelenése előzött meg. 2012-ben az amerikai X Factor második évadában szerepelt mentorként Simon Cowell, L.A. Reid és Britney Spears mellett.


above: Demi Lovato: Left: MedRes! 2014. eating disorder    Right! MedRes! Performing at the World-Series 2010.  Her Offical website: http://www.demilovato.com/
above: HiRes! D.T. gas-system REVO-150 Reductor - Nyomáscsökkentő   below: NoHigher! Sys.
aboveNoHigher! The pressure regulator
above: MedRes! Block diagram - Schema     below: MedRes! Vialle AMS draad schema
above: MedRes! Fuel System Schematic
above: HiRes! Motor control block diagram

above: MedRes! LPG engine control
above: MedRes! Chip-Tuning
above: MedRes! Pol. text: BMW Falowanie wolnych obrotów DT gas system nierówna praca.
above: NoHigher! Schematic shows the key components of Icom's JTG hp direct-injection propane system.
above: HiRes! LPG Control System
Car's LPG adjusted systems - Autó LPG Gázüzem beépítési variációk
above: NoHigher! The LPG Tank in package area - a csomagtartóban

above: Left: NoHigher! The tank measuring equipment  -  Right: HiRes! The cylinder  tank
above: MedRes! The gauge systeme     below: NoHigher! LPG Tartály
below: HiRes! There place of LPG tank under bottom - A fenekem alatt van a tartály helye
LPG AutoGas Tankstelle
above: NoHigher! LPG's filling pistol   source: shutterstock
above: HiRes! SAAB 900 'Turbo' "Dualfuel" at Autogas  www.saabcity.com
Az LPG autógáz európai összevetésben nálunk az egyik legdrágább nominálértéken, a fizetésekhez képest meg pláne.
above: Hu. text: Európai összevetésben Magyarországon a 8. legmagasabb az LPG autógáz literenkénti ára – derül ki a fuel-prices-europe.info adataiból. A február 26-i állapot szerint 0,73 eurót kellett fizetni egy literért, amely persze forintban számolva az euró árfolyamának ingadozása miatt ettől eltérhet. A holtankoljak.hu szerint csütörtökön a LPG átlagára 222,2 forint volt. ...
above: NEW+! NoHigher! Hu. text: Juci'bácsi's LPG megtérülési ráta vázlet - sketch "Fűrész"-Grafikon elmélete, amit Nincsics Lala nem pontosított le és nem csinált meg
above: MedRes! Filling pipes - Töltőpisztolyok
above: HiRes! AUTÓGÁZ-LPG  töltőnyílás - LPG filler hole

above MedRes! & below: NoHigher! The brass dish adapter - Réz toldalék a töltőcsonkhoz

above: Juci'bacsi's NIKON photo: HiRes! Our Filling Station's TOMASETTO-NANTO-VI adapter.
above: MedRes! Mix of dish adapters
above: MedRes! Mix: TOMASETTO 67R E8 Brass & Steel adapter for fillingt hole - Töltőnyílás Adapterek - Csatlakozók. (A magyar Tomasetto szabvány) Réz - Acél
above: NoHigher! TOMASETTO in connect
   above: Juci'bacsi's NIKON photo: NEW pic! Hi Res Big! the fuel pipe on coloumn at "Greenway" Co. in Veszprém Filling Station of PRIMAGAZ

above: NEW! NoHigher! French star actress Eva Green in Campari advert campaign.

En. text: Eva Gaëlle Green (French: [ɡʁin]; Swedish: [ˈɡɾeːn]; born 6 July 1980) is a French actress and model. She started her career in theatre before making her film debut in 2003 in Bernardo Bertolucci's film The Dreamers. She achieved international recognition when she appeared as Sibylla, Queen of Jerusalem in Ridley Scott's historical epic Kingdom of Heaven (2005), and portrayed Bond girlVesper Lynd in the James Bond film Casino Royale (2006). In 2006, Green was awarded the BAFTA Rising Star Award.

Since 2006, Green has starred in independent films Cracks (2009), Womb (2010), and Perfect Sense (2011). She has also appeared in the television series Camelot (2011), and played Angelique Bouchard in Tim Burton's big-screen adaptation of Dark Shadows (2012). In 2014, she played Artemisia in the 300 sequel, 300: Rise of an Empire, and Ava Lord in Frank Miller's and Robert Rodriguez's Sin City sequel, Sin City: A Dame to Kill For. She also starred as Vanessa Ives in Showtime's horror drama Penny Dreadful. Her performance in the series earned her a nomination for Best Actress in a Television Series – Drama at the 73rd Golden Globe Awards. In 2016, she played the titular character in Tim Burton's fantasy film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

Fr. text: Eva Green est une actrice française, née le 6 juillet 1980 à Paris.

Elle fait ses débuts au théâtre au début des années 2000 et décroche une nomination aux Molières. Elle se fait remarquer en 2003 dans le film de Bernardo Bertolucci, Innocents: The Dreamers. Lauréate d'un Rising Star Award en 2006, elle alterne par la suite superproductions, telles que Casino Royale - où elle interprète la « James Bond girl » Vesper Lynd - Kingdom of Heaven ou 300 : La Naissance d'un empire, et films indépendants comme Cracks, Womb, Dark World, White Bird,Dark Shadows ou encore Perfect Sense avec comme partenaire à l'écran Ewan McGregor. Elle a également joué dans la série Penny Dreadful de 2014 jusqu'à la fin de celle-ci en 2016.

Hu. text: Eva Gaëlle Green (Franciaország, Párizs, 1980. július 5. –) francia színésznő és modell.

Karrier:

Eva Green Párizsban született 1980-ban. Édesanyja Marlène Jobert francia színésznő, édesapja Walter Green francia-svéd fogorvos. Apai ágon a híres francia zeneszerző, Paul Le Flem dédunokája. Egy kétpetéjű ikertestvére van, Joy (Johanne). Tanulmányait Párizsban, angol nyelvű iskolákban végezte (American School of Paris, American University of Paris). Kezdetben az egyiptológia vonzotta, majd 14 évesen úgy határozott, színésznő lesz. Bár anyja kezdetben féltette a színészi pályától, mert túl érzékenynek tartotta hozzá, később minden támogatást megadott neki.

Filmes karrier:

1997 és 2000 között a párizsi St. Paul Drama School, majd rövidebb ideig a londoni Webber Douglas Academy of Dramatic Art és a New York-i Tisch School of the Arts hallgatója volt. Párizsba visszatértét követően színházban lépett föl. 2001-ben a Jalousie en Trois Fax című darabban nyújtott szerepéért Molière-díjat kapott.
Első filmjét, az Álmodozókat 2002-ben mutatták be. A szereppel együtt járó teljes frontális meztelenség és szexjelenetek miatt szülei és ügynöke próbálták lebeszélni a szerepről. Később a színésznő úgy nyilatkozott, zavarban akkor volt, amikor a szülei megnézték a filmet. Ezt követően szerepet vállalt a 2004-ben bemutatott Arzéne Lupin-ban is.
Ridley Scott 2006-os Mennyei királyság című filmjében Sybilla szerepét kapta meg. Csalódottan vette tudomásul, hogy a moziváltozatból jeleneteinek többségét kivágták, így alakítása csak a rendezői változatban teljesedhetett ki. Másik fontos szerepét a 2006-os James Bond-filmben, a Casino Royale-ben könyvelhette el, amelyben az új Bond-lányt, Vesper Lyndet alakította.
Szerepelt még továbbá Az arany iránytűben, bár a boszorkány szerepe nehézséget okozott számára tériszonya folytán; emiatt nem is volt hajlandó újraforgatni egy jelenetet. Feltűnt továbbá a Franklynben, a Merülésekben, a Méhben, a Hétköznapi párban és az Éjsötét árnyékban is. 2014-ben a Londoni rémtörténetek (Penny Dreadful) sorozat főszerepében láthattuk.
A Camelot című sorozat első két évadában Morgan la Fayt alakította.
Modellkarrier:
A színészet mellett Green modellkedést is vállalt (Breil, Emporio Armani, Lancôme, Heineken), és ő volt a Christian Dior Midnight Poison parfümjének reklámarca is.
Magánélet:
A színésznő pár évig együtt járt a magyar származású új-zélandi színésszel, Marton Csokas-sal, akivel még a Mennyei királyság forgatásán ismerkedett meg, de a pár 2009-ben szakított.
Green tervezi, hogy visszatér a színpadi szerepekhez. Állítása szerint nem szívesen dolgozna Hollywoodban, ahol szerinte femme fatale szerepeket osztanának rá.
2007-ben az Empire Magazine a 6. legszexisebb filmsztárnak választotta meg. Ugyanez a magazin a James Bond filmben játszott karakterét, Vesper Lyndt a filmtörténelem 9. legszexisebb női karakterének választotta. A Los Angeles-i Times Magazine 2011-ben beválogatta a legszebb 50 színésznő közé (a 18. helyet szerezve meg) 2012-ben az AfterEllen Hot 100 lista 57. helyét szerezte meg.
A színésznő az UNICEF támogatója.
It. text: Il Campari è una bevanda alcolica, prodotto di punta dall'azienda italiana Gruppo Campari. Si tratta di un bitter ottenuto dall'infusione di erbe amaricanti, piante aromatiche e frutta in una miscela di alcool e acqua, dall'aroma intenso e dal colore rosso rubino.
Campari è distribuito in oltre 190 Paesi

En. text:
Campari is an alcoholic liqueur, considered an apéritif (20.5%, 21%, 24%, 25%, or 28.5% ABV, depending on the country in which it is sold), obtained from the infusion of herbs and fruit (including chinotto and cascarilla) in alcohol and water. It is a bitter characterised by its dark red colour.
Campari is often used in cocktails and is commonly served with soda water or citrus juice, or with prosecco as a spritz. It is produced by the Alfredo Campari Group, a multi-national company based in Italy.

Hu. text: A Campari aperitifként fogyasztott keserűlikőr (bitter), melyet alkoholból, valamint gyógynövények és gyümölcsök (köztük keserűnarancs) kivonatából készítenek. Keserű íz és vörös szín jellemzik, alkoholfokát a célországtól függően állítják be 20,5% és 28% között (Magyarországon 25%). Általában koktélösszetevőként használják szódavízzel, borral, vagy citrusfélék, például narancs vagy citrom levével. Az olaszországi székhelyű nemzetközi vállalat, a Campari Group terméke.
A Camparit Magyarországon sokszor tévesen a vermutok közé sorolják, melyek azonban borból készülnek, alacsonyabb az alkoholtartalmuk, és legtöbbször az ízük is kevésbé keserű.
Története:
A Campari története 1860-ban kezdődött, ekkor találta ki receptjét Gaspare Campari az olaszországi Novarában. A recept titkos, és a gyártó elmondása szerint 1860 óta nem változott. Az italt eredetileg a bíbortetűből nyert kárminnal festették.
A Campari első üzeme 1904-ben nyílt Sesto San Giovanniban, Milánótól nem messze. Az italt árusító bároktól megkövetelte a Campari Bitters tábla elhelyezését. Gaspare fia, Davide Campari igazgatósága alatt az italt exportálni kezdték, először a Francia Riviéra szívében fekvő Nizzába, majd a tengerentúlra. A Camparit ma 190 országban árusítják.
Az olasz piacon Campari Soda néven palackozva is kapható a szódával kevert Campari (10% alkoholtartalommal), melyet a Fortunato Depero által 1932-ben tervezett üvegbe töltenek. A Camparit később egyéb keserédes italok követték, például az 1952 óta Máltán gyártott Kinnie.
A Campari pótolhatatlan összetevője az olyan klasszikus koktéloknak, mint a Negroni, a Garibaldi, vagy az Americano, melynek elnevezésekor még kevés amerikai ismerte a Camparit. Felhasználható sörbet készítésekor is.

above: MedRes! By the way! ELIE SAAB Le Parfum from Leban. - Hu. text: Hovatovább az LPG és PB gázt a biztonság még illatosítják (büdösítik) is no nem ilyen SAAB (Svenska Aeroplan Aktie Bolaget) svéd parfűmmel   http://www.iparfumeria.hu/elie-saab/
http://www.eliesaab.com/#/en/home

above: HiRes! Joanna Krupa  Polish-American model is pumping gas

En. text: Joanna Krupa (Polish pronunciation: [jɔˈanːa ˈkrupa]; born 23 April 1979) is a Polish American model, actress andanimal rights activist. She is mostly known for her appearances on the reality television shows Dancing with the Stars,Top Model and The Real Housewives of Miami.

Krupa was born in Warsaw, Poland on 23 April 1979. She was raised Roman Catholic. She has a younger sister, Marta, who is also a model. Krupa moved to Illinois with her family at the age of five.
https://en.wikipedia.org/wiki/Joanna_Krupa
Pl. text: Joanna Krupa (ur. 23 kwietnia 1979 roku w Warszawie) – amerykańska modelka, aktorka, osobowość telewizyjna icelebrytka pochodzenia polskiego. W wieku pięciu lat wyjechała do Los Angeles, gdzie osiedliła się z mamą. Zagrała również epizodyczne role w kilku amerykańskich filmach. ...     https://twitter.com/joannakrupa
below: J.K. Left: MedRes! Wears Pasties   Right: MedRes! Benchwarmer 2008.


above: NoHigher! Way of the LG from source to customer
 above: MedRes! Production of  LNG/LPG
above: MedRes! Case Study - NGL Recovery
 above: NoHigher! Hu. text: LPG finomítási szisztéma   below: NoHigher! Natural gas condensate
above: MedRes! in which no reflux is needed and only propane refrigeration is needed to cool the scrub-column overhead before it is liquefied in a two-bundle MHE. 13
above: NoHigher! Mine Fracking Schema
above: NoHigher! Demographics: hospitality plants, air mix plants (SNG), regional filling plants and distributes LPG via transportation fleet comprising an extensive distribution network. A generic supply chain model for the LPG industry is shown above: ...
above: NoHigher! Production of synthetic gas
above: MedRes! How To understand the issues, we must have a clear understanding how the energy supply chain is intertwined Downstream Petrochemicals Refining Propane R
above: NoHigher! PRIMAGAZ - Romania  www.avitech.ro
above: MedRes! H0 scale 1 : 87 LPG waggon model
above: MedRes! PRIMAGAZ railways Tank.waggons - Vasúti Tartálykocsik
above: MedRes! Modelscale 'H0' Prímagaz LPG Tanker Waggon/Coach - Tartálykocsi
"Zeuke"-"Tillig"  'TT' scale 1:120 model trains: http://vasuttmodell.blog.hu     www.vasutmodell-centrum.hu
above: MedRes! Land layer/fllorplate - Terepasztal
above: HiRes! Diagram of a DOT-111J100W1 tank car with an insulating jacket and external heating  coils. It has a capacity of 20,000 US gallons (76,000 L; 17,000 imp gal).
above: MedRes! Rail Tank Car/Coach
above: NoHigher! Side view of a rail car. Information on the left of the rail car (top to bottom): reporting marks and car number, load limit (pounds or kg) and empty weight. Information on the right of the rail car (top to bottom): TC permit number, commodity name, car
MÁV M62 "Szergej": http://szextant.blogspot.hu/2014/02/11-m-62-szergej-mav-fovonali.html
above: NoHigher! 'Dongfeng' 4 x 2 fuel-truck
above: NoHigher! russian KamAZ truck model: Metan, Propan - Ogneopasno - Fire-Danger
aboveMedRes! Een werkdag van een Primagaz vrachtwagenchauffeur
above: NoHigher! PRIMAGAZ LNG: Benelux paisesbajos transport edegnl porcamion gateterminal

 NoHigher! above: S. Korean 'Hyundai' Special vehicle     below: Swedish SCANIA

MedRes!  above: Svedish SCANIA-360 LPG    below: Ford-cargo-2532 Ru. 'OgneOpasno'
above: MedRes! Placard & panel Locations
above: HiRes! american Mack 'Super Liner Tanker' profile drawing
above: NoHigher! LPG Bulk transport cavagna group bobtail installation scheme. LPG Bulk Transport and Storage can be hazardous if gas is not properly contained. As for all products safety is our primary concern. Our bulk storage and bobtail transport equipment are designed
above: HiRes! Tank-truck accessorie put together     below: NoHigher! BLVR components
aboveNoHigher! tank-Lorry - Tartálykocsi (Teherautó) schema
 above: NoHigher!   below: MedRes! Parts of tank
above: HiRes! Bulk Transport Trailer    below: NoHigher! crude-oil trailer
above: MedRes! LPG truck's trailer -Volvo- Gázszállító pótkocsi   below: Tank-truck meter
 above: NoHigher! Caustic soda-tank truck bottom unloading
 above: MedRes! PC-Symulator: Schema Bottom. Einfach     below: NoHigher! Vapour Recovery
above: HiRes! propano receipt
above: NoHigher! Modular LPG filling station
 NoHigher! above & below: The parts of LPG tank
HiResabove: Propane tank components     below: PRÍMAENERGIA földfeletti tank
above: NoHigher! Tanks
above: NoHigher! Autogas station submersible pump
above: NoHigher! 20FT-20m3 LPG-ISO Tank-Container    below: MedRes! NRS: CIMC-LPG
above: NoHigher! Typical horizontal cylindrical storage tank with bund wall for above-ground storage of liquid petroleum
above: MedRes! LPG SKID Station   www.truckcl.en.alibaba.com
 above: MedRes! emergency diagram
above: NoHigher! Tank Chart

above: MedRes! Propane Tank design Manchester catalog
above: MedRes! En. text: Sizes of OvergroundsTank linedrawing - Földfeletti tartály méretei szakrajz
above: MedRes! Hanson - Standart P-288 Horizontal Propane Tank
above: NoHigher! Liqufied Gas-meter rack mounted FIM-VMD
above: NEW+! MedRes! The krane - csap

above: Left! HiRes! Mix - Pressure-Regulators - Nyomásszabályzók   Right: NoHigher! Accessories of pump - Szivattyú berendezések
above: NoHigher! LPG Autogaz toltoallomas   www.primaenergia.hu
above: NoHigher! Hu. text: CNG Gázkút: FŐGÁZ; "Földgázüzemű járművel az élhetőbb városért."
above: NoHigher! PRÍMAGÁZ LPG tankstelle und chane of PB bottle pool
PB Gas Bottles - Gázpalackok;

above: HiRes! PRÍMAGÁZ PB bottles storage/depo - PB gázpalack raktár

above: NoHigher! Primagaz's PB bottles carrier Lorry anno decibel
above: MedRes! Nowadays Hu. DAF-'CF' PRÍMAGÁZ PBB Truck
above: NoHigher! Bottle of  11,5 kg-os Palack PRÍMAGÁZ
above: NoHigher! Capacity / Sizes of PB Bottles
above: NoHigher! Hungarian traditional Retro ÁFOR (Ásványolajforgalmi Vállalat) bottle 7,0 L.
above Two! NoHigher! PBB Forklift poster
above: NoHigher! Outdoor fitting for operation - Kültéri Telepítés PRÍMAGÁZ
above: NoHigher! Images of over ground industrial fuel storage tank/gas cylinder tanks & fuel truck tanker unloading at location.
above: MedRes! Installation schema
above: Kupon advertising with DELIKÁT food delicatesse spice for chicken foods
above: NoHigher! Safety Pigkill with PB bottle -  Biztonságos disznóvágás PB gázpalackkal
Rögtön tisztázzuk, PB-palackkal nem lehet disznót vágni, legfeljebb agyonütni. (Az sem könnyű. :-) ) A vágáshoz továbbra is kés kell, ugyanakkor a PB-gáz nélkülözhetetlen kellék a hagyományos disznótorokon. Annak érdekében, hogy az esemény örömteli társasági összejövetel legyen, muszáj betartani néhány biztonsági szabályt. ...
 Customer Prices: above: Home PB Bottle in Hungary - Yearly average costs
 above: MedResPrímagáz Sóstói főzőverseny.   belowPrimagaz Fozoverseny Kadarkut "Gesztenyes Napok"
Primagaz cooking competition with PB-B
***
above: NoHigher! House-holder Winners of cooking race of Prímagáz - A főzőverseny háziasszony nyertesei

above: NoHigher! The King of the Gas: Vladimir Putin - Vlagyimír Putyin a GázkirályВладимир Владимирович Путин

En. text: Vladimir Vladimirovich Putin, (/ˈpuːtɪn/; Russian: Влади́мир Влади́мирович Пу́тин; IPA: [vlɐˈdʲimʲɪr vlɐˈdʲimʲɪrəvʲɪtɕ ˈputʲɪn] ( listen), born 7 October 1952) is a Russian politician, and is the current President of the Russian Federation. ...
Hu. text: Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin (oroszul: Владимир Владимирович Путин, kiejtése✩; Leningrád, 1952. október 7.) 2000–2008 között az Oroszországi Föderáció sorrendben második elnöke, 2008 májusától kormányfője volt. A 2012. március 4-én megtartott orosz elnökválasztás első fordulójában aratott fölényes győzelme eredményeként a harmadik elnöki ciklusára tért vissza a Kremlbe. A Forbes magazin 2013-as felmérése szerint a világ legbefolyásosabb embere. Regnálása egyre markánsabban mutatja az autokrácia jeleit. ...

Ru. text:
Влади́мир Влади́мирович Пу́тин (род. 7 октября 1952 года, Ленинград, РСФСР, СССР) —российский государственный деятель, действующий президент Российской Федерации с 7 мая 2012 года. С 2000 по 2008 год — второй президент Российской Федерации. В 1999—2000 годах и с 2008 по2012 годы — председатель Правительства Российской Федерации. Занимал посты директораФедеральной службы безопасности с 1998 по 1999 год, секретаря Совета безопасности РФ в 1999 году. ... ru.wikipedia.org.Putyin
above: NoHigher! Gas-worker - Gázos munkás/Gázszerelő Mészáros Lőrincnél
above: Juci'bacsi's NIKON photo: HiRes! The other side from Zöldút Fillingt Station the ÖMV

above: HiRes! Relief map: The Charpathian Basin with Hungary - A Kárpátmedence Magyarországgal Domborzati és Vízrajzi térkép. + Veszprém   below: HiRes! Hu. Maps

above: County - Counties Admin map - Megyék Államigazgatási térkép
above: Hungary Railways net map (MÁV - Magyar Államvasutak) - Hu. State Railways
above: Hungary Main Railroad map
above: Veszprém county map
above: Veszprém approach map - közvetlen közelkörzete - agglomeráció 
above: Veszprém raw printing city-map - nyers nyomtatott térkép 
above: MedRes! Az Aradi Vértanúk (13) 1849. Veszprém, Aradi Vértanúk útja 3. PG-LPG

Hu. text:
Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.
Mindegyik aradi vértanú a szabadságharc kezdetén aktív vagy kilépett császári és királyi tiszt volt, a szabadságharc végén a honvédseregben közülük egy altábornagyi, tizenegy vezérőrnagyi és egy ezredesi rendfokozatot viselt. Lázár Vilmos ezredest azért sorolták a tábornokokhoz, mert a szabadságharc végén önálló seregtestet irányított. Egyébként egyikük tábornoki rendfokozatát sem ismerték el hivatalosan az osztrákok. A vértanúk között Kiss Ernő honvéd altábornagy volt a rangidős, aki korábban cs. és kir. ezredes volt, a többiek a közös hadseregben ennél alacsonyabb tiszti rendfokozatokat viseltek.
Kossuth Lajos 1890-ben, az egyetlen fonográfon is rögzített beszédében Aradot a magyar Golgotának nevezte.
Ugyanezen a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost. ...
Az aradi vértanúk Barabás Miklós litográfiáján:
Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János,Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő,Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos

De. text: Als Märtyrer von Arad werden in Ungarn jene 13 Anführer und Generäle des ungarischen Aufstands von 1848/49 bezeichnet, die am 6. Oktober 1849 (dieser Tag ist in Ungarn ein nationaler Gedenktag) in der heute in Rumänien liegenden Stadt Arad hingerichtet wurden, obwohl ihnen freies Geleit zugesichert wurde.
Die Exekution erfolgte auf Befehl des österreichischen Generals Julius von Haynau, der den ungarischen Aufstand dank russischer Truppenunterstützung (Heilige Allianz) niedergeschlagen hatte. ...
Es handelte sich dabei um:
János Damjanich
Károly Knezich
Ignác Török
József Nagy-Sándor
Arisztid Dessewffy
Ernő Kiss
Vilmos Lázár
Károly Vécsey

En. text:
The Thirteen Martyrs of Arad (Hungarian: Aradi vértanúk) were the thirteen Hungarian rebel generalswho were executed by the Austrian Empire on 6 October 1849 in the city of Arad, then part of theKingdom of Hungary (now in Romania), after the Hungarian Revolution (1848–1849). The execution was ordered by the Austrian general Julius Jacob von Haynau. ...

Ru. text:
Арадские мученики (венг. Aradi vértanúk) — 13 генералов венгерской армии, казнённых 6 октября 1849 года в Арадепосле подавления венгерской революции 1848—1849 годов. ...

Ro. text:
Cei 13 de la Arad (în maghiară: Aradi vértanúk) este denumirea generică sub care sunt cunoscuți 13 ofițeri ai armatei imperiale austriece executați în 1849 la Arad sub acuzația că s-au alăturat mișcării revoluționare a luiLajos Kossuth și au susținut revendicările maghiare de independență față de Imperiul Austriac, încălcându-și astfel jurământul de fidelitate față de Casa de Habsburg.
Monumentul Statuia Libertății din Arad evocă memoria celor 13 comandanți. Istoriografia maghiară îi menționează ca martirii de la Arad, punând accentul pe dorința lor de libertate. În publicistica românească imaginea celor 13 generali a fost adesea confundată cu cea a lui Józef Bem, generalul polonez care a condus confruntările din Munții Apuseni, în care s-au ciocnit trupele revoluționare maghiare cu armata imperială austriacă, de partea acesteia din urmă aflându-se și trupele lui Avram Iancu. ...

above: NoHigher! A vértanúk levétele a bitófákról (festmény)
above: HiRes! Aerial photo: The 'PG's - LPG Filling Station Overthere in Veszprém
Below: HiRs & MedRes! Pics of the The "'Greenway" Filling Station -  "Zöldút" Kft. Töltőállomás
Juci'bacsi's NIKON "Coolpix" photos; also Courtesy FREE!
 above & below: HiRes! View from Ring way - Képek a körgyűrű felől. With the "Peka" House & Car-Centre - A "Peka"-házzal és az Autócentrummal
above: MedRes! The opposit side: LIDL supermarket behind the ring-traffic - A másik oldalon pedig a LIDL szupermarket a körforgalom mögött. - To right hand overthere ALDI after Auto butiques after TESCO and M8 highway to South direction. - Déli irányban még az üzletek és az M8 autóút.
above: The Neighbouring Refueling Station to North: The ÖMV & SPAR Shop, backround at farer the PENNY Market supermarket.   https://www.omv.hu/portal/01/hu/private
above Three: HiRes! The commercial - A kiszolgáló "Bungalow" and LPG coloumn
 above & below: HiRes! The working area with Leader of Station S.E. ret.eng.avn.Maj. Nincsics "Busa" Lajos nyá.mk.rep.őrgy. EV. from HDF-MH.87. BHHE Szentkirályszabadja-LHSA
above: HiRes! The Bridge - Ahonnan ment a kút vezérlése
above: HiRes! The Alarm Elektronika-2000 DSC: Code-Key Box surface
above: HiRes! The Front of Bungalow in Night
above: MedRes! The PB-Bs' coop -  Gázpalack ketrec "PB-B Zoo"
above: HiRes! The appron marshaller table - Az előtér bevezető táblája
above: HiRes! The "Peka" building  on  ground floor is the JP-Tuning car accesories shop and pool
above: MedRes! Hungarian Autotuning Calendar -Budapest-
above: HiRes! The court of Tank - A tartálykert/udvar

above: HiRes! Left: The main switcher box - Főkapcsoló doboz  Right: The filling pipe - Töltő cső

above: HiRes! 100 Kg. Powder Fire Extinguisher - 100 & 12 Kg-os Porraloltó tűzoltókészülék
Fortunately one time wouldn't to use - Szerencsére egyszer sem kellett használni.

above: HiRes! "A" Fire danger Classification
above: NoHigher! Badass Rosie the Riveter...really like the PBR sign in the background  pinterest
 above One & below Two: HiRes! The 5000 Liters capicity LPG tank - Tartály with pump
Have to Filling up to 80%-ra kellett feltölteni. Over there Österreiche  ÖMV tankstelkle
 HiRes! above: The filler crane - a töltőcsap. The quanity % measure gauge under plexi cube cover -  A mennyiségmérő % óra a plexi fedél alatt. To Left hand. The grey "bat" is Microvawe transmitter to Centre dispatcher about % - Mikrohullámú adó a központba a mennyiségről. Így Maguktól jöttek -     They come from selfingt.     below: The knocking attrition of shell paint due gauge punctual reading
above: HiRes! The Producer of Tank & Owner - A Tartály Gyártója és Tulajdonosa
http://www.gonczi.com/

above: The pump to filler head - szivattyú a kútfejhez. 
below: Administration sheets - Admin papírok
above: HiRes! In the corner - A sarokban
above: HiRes! Left: LPG commerce per day   Right: Tank-Lorry bills for Standing-Tank filling

above: MedRes! Cash Bill
above: NoHigher! Similar age another filler somewhere in Hu. - Hasonló korú kút valamerre.
HiResabove: The old Filler head - Az öreg kútfej     below: The pistol and valve opener handle
Open to Left & to Right Close of  LPG flow
above: HiRes! The filler pipe - A töltőpisztoly  LPG group - patented

above: HiRes! The LPG-flow 'migas' manometer gauge - Az LPG-áramlási nyomásmérő műszer
above: MedRes! "Peka" building: Left "Gumi-Tóni" Tyre pool & Mid. Handling Car Wash, Right: J&P Tuning pool & shop - Gumiműhely és Kézi Autómosó Jobbra: J&P Tuning  műhely és bolt: Aradi Vélrtanúk útja 3.

above: Professional female workers: Left: MedRes!  Mid: MedRes!  Right: MedRes!
above & below: HiRes! "Own little sea or lake Balaton" In rainy weather condition - Esős időben

above Three! HiRes! The canal-tunnell"View-hill" in rain storm and after - Látóhegyi-vízfolyás csatornája a zivtarban és utána.
above: HiRes! After We are playing with JP Tuning owner  'Steve'sir' on Traffic tin-toy - Utána meg játszunk a JPT tulajjal Pista'úrral a KRESz-pálya lemezjátékon

above: HiRes! Our Team leader-little Boss: ret.eng.avn.Maj. Nincsics "Busa" Lajos/Luigi nyá.mk.rep.őrgy. Mi-8 Maintenance sqn. commander Airframe & Engine (AEn) Engineer after Ops.offic-Hdm. főti.eredetileg SHM (Sárkány-Hajtómű) hőerőgépész mérnök.
We had work together at Szentkirályszabadja HuDF MH.87th "Bakony" Combat Helicopter Regiment on Operational & Training Division and than I was the Boss. - Együtt dolgoztunk a BHHE-nél a Hadműveleti és Kiképzési osztályon és akkor Én voltam a Főnök.
 above: HiRes! During early working; I was very tired - Korai munkában: Nagyon fáradt voltam

above: HiRes! Left: L.: ret.avn. WO1 Kovács Misi former Mi-8 helicopter board technician - fedélzeti technikus nyá.rep.zls. auxilary fourth worker - a 4. beugró emberünk Misi'bácsi főgépész.   Right: Other Two members: L.: ret.StSgt.  Horváth Ernő'papa nyá. ftőrm. former MH.54.VRE. Boss of Fuel station & R. Kovács Misi.  The trully autenthic Military Team!

above: HiRes! Left: Presence register - Jelenléti ív   Right: Monthly Working days / Member monhtly shift of work - Havi Műszakbeosztás The One mont working time was 150-160 hours = 19-20 days (to count with 8 hrs. system - havi 150-160 órát kellett dolgoznunk ami 8 órási műszakkal számolva 19-20 napra jött ki.  The average working shift was 2-3 times per week - Heti átlag 2-3 műszak volt. 
above: MedRes! Hu. text: We would like Her kindly (the Blondie! worker) take in Our team - Őt (a !) még szívesen bevettük volna a Csapatunkba
NoHigher! above: GDR driving VEB Sachsenring 'Trabant'-601   www.drivinggirls.com Trabantosok no - nem, de! below:  Zsigulisok MedRes! rare came - annál inkább jöttek.
Lent: "Szerelmes levelek." az Üzenő Füzetben.
above: HiRes! Message booklet - Üzenőfüzet
above: NEW+! NoHigher! Citroen Picasso Coming from "CarWasher"
above: HiRes! Coming the dear Customer -Ürmös-  Jön a kedves vásárló Citroen "Picasso"
above: HiRes! The 'Global Vision's car stoips before filling   www.globalvision.hu

above: HiRes! Fullfill action with LPG - Teljes feltöltés eksön
above: NoHigher! The petrol filler pistol
above: NEW! NoHigher! This is a Gasoline - Benzin pipe not LPG!
above: HiRes! After possibility go to Cassa - Aztán lehetett a kasszához járulni
above: NoHigher! The intermediate cashier to treasure box - Napközbeni "fölözés" a 'Mackóba'
above: MedRes! Mistrake of Cashier report was very difficult.

above: MedRes! Left: POS Terminal from 2014. march.   Right: CASIO calculator
below: Daily Sheet of the Cashflow of the POS
above: HiRes! The dayly business done of POS
aboveNEW+NoHigher! "Similar:The old office of Gas filling station - A régi gázkút irodája."
 HiRes! The office in night
The working day: Opening time: am. 06:00 - pm. 09:00-21:00  from Moday to Monday 7 days. After sept.2013. Sunday closing. Arrivall 05:45-50 go home: 21:20-30
A napi műszak 06:00 - 21:00 Hétfőtől - Hétfőig 7 nap 2013 szeptembertől Vasárnap Zárva voltunk. Daily 15,5 hrs. working time - Ez napi 15,5 óra munka. reggel nyitás este standolás és zárás. 
The average salary was montly - Átlag havi bér volt: 60-90.000,-HUF (200-300,-€) depending custom rate. The average hour wage - Órabér was 400-500,-HUF/hour on SE bill. By the after Comission system -  Jutalékos rendszerben. Shelled LPG Liters and PB-Bs and shopping gadgets pcs. - az eladott literek,  Liter, pcs, ... - PB palackok és árúk után. + Gratuity was dayly average 1.000,-HUF. (3,3,-€) átlagosan a Borravaló / Nap 
 HiResabove: You have to ask a cup of coffee! - Kérjen egy Feketét!    below: Adverts

above: HiRes! The Coffee maker - A kávégép
above: HiRes! My son Andrew (22 yo.) often came by bicycle for cold softdrink 'Coca-Cola' - Fiam Andor "Bubu" gyakran ugrott le biciklivel egy hideg Kólára
above: HiRes! and the Very cool softdrinks!  és a nagyon Jéghideg üdítők!
above: NEW++! NoHigher! The true anti warm-shock cooler   source: mellbimbo.eu

above: Left: MedRes! Therefore We did shopping the Ionized water of bottle - Ezért árultuk az Ionizált vizet!  Candice Swanepoel, Victoria's Secret model    Right: HiRes! Joanna Krupa: Hadn't there Chivas Regal cleaner fluid - Nem volt C.R. tisztító folyadék (Whisky)   below: MedRes! However therefore ...


above & below: HiRes! Vitrin of shop gadgets - Árult apróságok
above: MedRes!  The price list. -  Az árlista

above: NoHigher! "Coke" - Coca-Cola softdrink Gasoline modified LPG!

above: NoHigher! Trully Retro: MALÉV Hu. Airlines' booklet-logbook
above: NoHigher! Notebook of  Daily Open & Close of CASSA HUFs with closing bill - Pénz Átadási-Átvételi  füzet a záróblokkal.
above: NoHigher! The Card reader & SAMSUNG Cassa Machine
We would have abandoned sept. 2014. the station because wold  purhasing the Tax-goverment Telemetric Cashier it was price 1 million HUF. We wouldn't positive cashflow for it.
Bezártunk mert 2014. szept. 1-től a NAV-os telemetriás üza. kutas pénztárgép kellett vola ami 1 millió Ft-ba került volna. Ezt nem tudtuk volna kitermelni.


above: NoHigher! The winter mood - A téli hangulat in Veszprém

above: HiRes! Lala'bá & Ernő'papa were the very expertice gardeners: Roses - Kertészkedés
above: HiRes! The Hu. 'Tungsram' Halogen lamp
above: MedRes! The Spring-head In the night! -  A Kútfej éjszaka
above: HiRes! The sheet of Opening Procedure (The Closing same as)
above: HiRes! The Key-box - A Kulcsdoboz
above: NEW+! MedRes! "Closing far away" artist: Walter martin Baumhofer
above: HiRes! Michael'uncle - Misi'bácsi the "Yolly-Joker Ace - a beugró Ász"  explains to ...
above: MedRes! This like car type didn't go to Our Filling Station  - Ilyen típusú autó nem jött hozzánk a töltőállomásra.   www.playboy.com
above: NoHigher! Hu. text: Ha jobban ment volna lehetett volna ilyen is.
above: NoHigher! After abandoned the selled Tank serving to ÖMV - A bezárás után a szomszédos ÖMV-hez megy át az eladott megmaradt tartály gázanyaga (a képen egy másik kút van)
above: NoHigher! CNG - ERDGAS      below: NoHigher! Gasoline Pin-Up Girl G-PUG

above: NEW+! NoHigher! SHELL filling station  by: ScarlettMadison.com

above: NoHigher! Hungarian Blondie Joke - Magyar Szőke-vicc  Mr. Black
above: NEW! MedRes! Our feeling after close of Filling Station.  Photo: Mr. Ian L. Sitren 2016.: I know she was there, I saw her and she saw me. It was very desolate but I am thinking she can take care of things. I came back later after dark, but she was gone. My imagination perhaps?
Photo shoot with the beautiful Randalene Sergent.

– – Desert Center, California    source: https://www.facebook.com/photo.php
above: NEW+! MedRes! Similar Museal things near Palm Springs CO  photo: Ian L. Sitren U.S.A. 'Second Focus': https://www.facebook.com/SecondFocus/   source: Hungarian Google G+ Collector: Mr. Bányiczki Zoltán Pin-Up Expert

FIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése