2014. február 26., szerda

38.) Plakátokon MLE - a Magyar Légierő története - HuAF History on Posters - 75 éves a Magyar Légierő - Anniversary of HuAF (Hungarian Air Force) Big Poster - Messerschmitt Bf.109G6 "Gustav" by Air Art

Plakátokon MLE - a Magyar Légierő története - HuAF History on Posters - 75 éves a Magyar Légierő - Anniversary of HuAF (Hungarian Air Force) Big Poster - Messerschmitt Bf.109G6 "Gustav" by Air Art & HM Zrínyi kiadó

Refreshed to-106%-02.02.2019.:++++:++
above: HiRes! the New  Poster 80 x 140 cm 200 DpI also FREE!
Honvédelmi Minisztérium - Honvéd Vezérkar Törzsigazgatója
MOD-HDF HQ CeO eng. Gen Maj. VARGA János mk. vezérőrnagy HM-MH. HVKF Tö. ig. a Plakáttal 
(nagy kedvence ez mert Ő az 'Atyja' ennek a kék változatnak vagyis az elődjének)
above: NEW! HiRes! Giga-Poster of 75 years aniwersary of HUAF - Hu. text:  Új év, új játék! :)
Örömmel látjuk hogy növekszik a csoportunk létszáma, ezért jutalmat ajánlunk fel!
A teendőd mindössze annyi, hogy lájkolod és megosztod az oldalunkat.
Az 1000.tagot megajándékozzuk a képen látható óriás poszterrel :)
Játékra fel!  source: https://www.facebook.com/flynowworklaterofficial  by: Miss. Baksi Szalma Tünde Hu. Aviatrix
NEW! NoHigher! Hu. text: Óriási az érdeklődés a Zrínyi Kiadó standjánál;
A HM Zrínyi Kiadó is részt vesz a Millenáris Parkban április 20-23. között megrendezett XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
a HM Zrínyi Kiadó újszerű ünnepi kiadványa a Magyar Légierő (MLE) megalakításának 75. évfordulója alkalmából, a 2013-as Kecskeméti Nemzetközi Repülőnapra időzítve, melyet jelképes összegért fognak árulni a standjukon.
Két féle változatban kerül kiadásra / two version of Posters's issue;
1./ A 75 éves a magyar Légierő ünnepi kiadású könyv hátuljába 3 hajtással behajtogatva, Size: A/1spec. Width: 84,1 cm x 48,4 cm Scale= 1:120 TT
2./ Poszter formájában; Size: A/0spec.: Width: 115,7 cm x Height: 66,65 cm Scale= 1:87 H0
Art & Designed Layout by: "Air Art" Graphics by Juci'bácsi, a kiadó megkeresésére.

above: Layout plan - below: Még Naptár is ment pluszban Tőrös "Grizzly" Pista'bá főszerkesztő ötlete és Layout tervei alapján. also FREE! HiRes!
 NEW! NoHigher! www.vatera.hu    kínált ár: 3400,-Ft.  eladva: 1900,-Ft.

above Three! NEW! NoHigher! Parts of poster


aboveNEWfrom left: JFC AF boss Brig.Gen. Sáfár "Safi" Albert rep.dd.tbk. ÖHP. Légierő haderőnemi főnök Gripen pilot, Juci'bácsi, director of Park ret.Col. Görög István ny.ezds., ret. Lt.Col. Oláh László ny.alez.   sourcehttp://www.honvedelem.hu/cikk/52521_nyarzaro_akkordok_pakozdon
aboveNoHigher! Blogger: Juci'bácsi as graphiker My A0 HuAF poster 2013. Internet and Honvéd Magazin report: www.honvedelem.hu. by: Mr. Kálmánfi Gábor photoreporter
aboveNEW+MedRes! HuDF MH 59's LHKE HuAFB's leader Flying Doctor & Aerial photoartist: "TopiDoc" Flt.Med.Lt.Col. Dr. Toperczer "Topi" István orv.rep.alez. vez.o. a Légibázison  facebook
Nyárzáró akkordok Pákozdon
A nyár végének hivatalos közeledtével a pákozdi Katonai Emlékparkban is lassan véget érnek a III. Emlékparki Nyár Rendezvényei. Augusztus 7-én, szombaton kiállítás megnyitó, és katona-zenekari koncert várta az érdeklődőket.
Juhász „Juci bá” János nyugállományú alezredes, egykori helikoptervezető 3D-s oldalnézeti grafikáit valószínűleg sokan ismerik a haderőben – munkáit pedig mostantól Pákozdon is megtekintheti mindenki. 
 Juci’ bá szerint a repülés szépségét, varázslatosságát és nehézségét ilyen kifejezési eszközökkel - azaz grafikai ábrázolással - is át lehet adni azoknak, akik csak a földről nézhetik a magasban szárnyaló vasmadarakat. Érdekesség, hogy kezdetben ezek az oldalnézeti ábrák kézzel készültek, az úgynevezett airbrush technológiával, azaz szórópisztoly segítségével, ám aztán az egykori tüzértiszt autodidakta módon továbbfejlesztette számítógépes grafikai ismereteit, és egy ideje már a modern technika segítségével alkot.
 Fotó: KEMPP és a szerző
above: NEW! Fotó: Steve Ürmös István photographer www.globalvision.hu : HiRes! Börgönd civil airfield LHBD AirShow sunday 13. september 2015. near Székesfehérvár; On the Hu.MoD's "Zrinyi" Publisher sales stand whith my A1 HuAF poster.  www.armedia.hu
above: NEWNoHigher! Bookfest - Könyvfesztivál a Millenárisban Budapesten
2016. április 21-24.
Source: www.honvedelem.hu  Fotó: Rácz Tünde
part of Molino: Backround: Varpalota Firing Range wide angle panoramic Air Art photos
Hajmáskér '0'-pont szektor Várpalotai Lőtér saját szélesszögű (170fokos) panorámafotóval
Air Art Graphics HuAF Posters
above & belowNEW+NoHigher! French made Me-108 "Taifun" Taxi/L acf. -precedessor of Me-109- in Hu. LHSN Szolnok HuMoD - HM MoMilHistory's Avitaion Muzeum on the wall with My 'Air Art Graphics' Studio  http://airartgrafika.blogspot.hu artwork graphics 9 x L.11 x W.1 m canvas molino + C-17 printed with Xerox by HuMoD "Tóth Ágoston" Mapping institute Budapest 2006. This type changed by Yakovlev Jak-11 "Ölyv"
above Two: HiRes! Theese poster were printed A2 size in 2005. for Civilian issue fro HuAF HQ Veszprém Poster Now a days out of collection!  also Courtesy FREE!
aboveNEWHiRes! Juci'bácsi's 3D profile artwork HuAF types poster II., about HuAF types, size A2/A3 for HuAF HQ Veszprém 2005.  by 'Air Art Graphics': Courtesy FREE!  source: AAG
above: NEW! My Exhibition of side-view aviation artworks in Military Culture House at Várpalota June 2005.
Oldalnézeti plakátkiállításom, megnyitót mondta: Orosz Zoltán re. ddtbk. akkori ÖHP Töf., kíséretében Varga János vőrgy. ÖHP Pk.h. (Székesfehérvár) és jobbra a kiállítás megálmodója és rendezője özv. Dr. Burai Gézáné Ági-néni a várpalotai HEMO akkori igazgatója. Háttérben; Börcsök Dezső nyá. rep. ezds. volt MH87. BHHE parancsnok és jobbra mellettem; Ádász Zoltán nyá. rep. mk. alez. barátom Veszprémből.  Megjegyzés: előtte 1-2 nappal a berendezéskor igen csak rosszul lettem a dehydratált állapotom miatt (szélütésszerű) út közben odafelé és hála be kellett ugranom Iváncsik Miki nyá. rep. fhdgy-hoz Sólyba is pár képért és Ő mentett meg 1/2 liter hideg szódavízzel a nagy melegben. No ez még látszik rajtam.
Vízi és Légiparádé Budapest 2012. augusztus 20. TV-1 közvetítés-induló.

(Juci'bácsi mint Buda Márton MTV-1 riporter kommentelő segéd-narrátora, kezdésként a Katonai részt Domján Gyula szds. Mi-24. hchelv.löv. kommentálja a Gripeneket, Mi-17, 24 köteléket és az An-26-ost)
B3 size "Antinoe" kartonra volt nyomva. Kézifestéssel készült. Az eredeti példányt a HM hadtörténeti Múzeum vásárolta meg. Ma már sajnos csak A3 nagyságban lehetséges az utánnyomása.
B3 printed in 2001. hand painted artwork. The original pisture buy the MoD Military Historian Museum. Available reprint only A3 due low serie. 19€ + mail (E-mail order). also FREE!
Air Art Graphics
Air Art Graphics paint
Military Technic Hungarian issue - Haditechnika
 NEW! above: HiRes! Juci'bácsi's 'Air Art Graphics' A0 poster & A2 into book 2013.    below: MedRes! Lemondott megbízási szerződésem - Rejected authority agrement: 2nd ringed Zrínyi's Graphiker's A2 poster 2018. source: facebook/Ürmös
Blogger's remark - megjegyzése: only Hu. text: A Zrínyi kiadóval 2018. február 1-én megkötött szerződést márciusban felmondtam mert (Május 30 volt a leadási határidő); -Nem értettem egyet a címmel, hogy 5 év alatt 20 évet öregszik a Légierőnk (hadtudományi probléma de tudtam honnan fúj a szél.) ilyenhez mint szakember nem adom a nevemet, - A Netto 250.000-Ft.,-ból 220e-re lealkudott (2 plakátos A2, A0) olcsó szinte társadalmi munka ár ellenére ((kreatív grafikai óradíj 25.000-ről indul)), ment a púposkodás és a nyögve kommunikáció és még a segítséget is szinte 1 gagyi kivétellel megtagadták. Fotózási engedélyt nem adtak. Az új félig-meddig itt lévő és jövevény gépekről szóló infókat elhallgatták, "Gyűjtsem le a Netről!" Aztán a fotóművészük küldött 97db! letöltős nagyméretű fényképet a Zlinről és Equeril-ről, február elején hóesésben lemenő szürkületben, bokor háttérrel és tudom én sok egyforma értékelhetetlen képet az 1 millás 'Canon' cuccal a vállán. meg is sértődött a kiadó ig. a "ezzel a tömkeleg fényképpel nem tudok mit kezdeni" beírásomra. Felmondás után ki kell törölnöm és nem felhasználható!!! örömmel csaptam ki. A319-rő és a falconról semmi hivatalos infó. Egyet hagytam meg elrettentés képen de nem tehetem ide fel. Bíztattak, hogy van ám második körös grafikusuk. Gratuláltam is hozzá. Tehát, ha még a ny.tbk. fogást keres rajtam mint ny.alezen lenyelem, de, hogy nem segítenek! Mint 5 éve most is én találjam ki a hajtástervet 3 hajtásból a könyvbevalón. megoldottam azt is. De akkor minek oda nyomdamérnök meg nyomdász? 
 - Így ránézve erre a másod-műre (A0-ást nem tudták megcsinálni) megint leradtak a színvonalból rendesen akár csak a Páncélos plakátnál. https://szextant.blogspot.com/2016/04/179-hm-zrinyi-kiado-armedia-pancelozott.html  A 2013-as 2 méretes Plkátmunkám sem zökkenőmentes a szintén nagyon olcsósága ellenér, de akkor nem voltak a teljesen új típusok, tehát segítség nem kellett. Nem tetszik mert giccses a balatoni háttérrel és perspektíva romboló valamint nehezíti a fura betűk olvasását (tudom kinek az agyszüleménye). Jóval kevesebb a típus a szellőzés miatt. Fejléc: Borzalmas még egy Légierő jelvényre sem telt. Záradékot -impresszum-, Mératarányt és léptéket nem látok. - Típusok: Méretek ránézésre félig-meddig rendben Kidolgozási hibák; MiG-29, An-26, Li-2, Mi-24, A319. Nem, hogy nem taperolt még gépet, de a látott fényképeket és rajzokat sem tudja kiértékelni. Sok a formai és fénytani hiba. - Tehát egy Ifjúsági és Mesekönyv kiadónak megfelelő de egy mértékadó katonai Kiadónak messze szívonal alatti. A könyvet nem vettem meg de nem is fogom és még nem láttam. Na a címlapja nem 100 éves évfordulóhoz illik, piaci gagyi ehhez, de magazin címlapnak jó. Legalább a 'Zrínyi' "Magyar Pácélosok ..." könyvének elegáns színvonalán kellene állni. A poszterről nem láttam még képet a www.armedia.hu webshopjában.
FIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése